Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ-Αποκρυπρογραφώντας την πανανθρώπινη κληρονομιά

Συγγραφέας: Μιλτιάδης Κωνσταντίνου

Με το βιβλίο αυτό εγκαινιάζεται μία νέα σειρά, η σειρά «Σύναξη», η οποία θα επιχειρήσει να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην εκφορά δημόσιου λόγου εκ μέρους του περιοδικού «Σύναξη». Κείμενα που κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στις σελίδες του περιοδικού και έχουν μια ενοείδια ( υπό την έννοια ότι προσεγγίζουν – καθένα από τη σκοπιά του – ένα συγκεκριμένο καίριο ζήτημα το οποίο εστιάζεται και συζητείται έντονα στις μέρες μας, συνάζονται σε αυτόνομα τομίδια , τα οποία θα αποτελέσουν κατά κύριο λόγο τη σειρά «Σύναξη» στις Εκδόσεις Αρμός.
Στο πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς ο συγγραφέας συνθέτει τέσσερις μελέτες , οι οποίες αναμετρούνται με ερωτήματα που αφορούν τη φυσιογνωμία της Παλαιάς Διαθήκης και διατυπώνονται σήμερα καταιγιστικά.
Πόσο μας αφορά ένα βιβλίο εβραϊκό; Πώς εξηγείται η βία που γεμίζει πολλές σελίδες του; Πόση ιστορία και πόσος συμβολισμός συνθέτουν τελικά την Παλαιά Διαθήκη;
Μιλώντας με γλώσσα σύγχρονη, ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου ρίχνει φως σε μία σειρά συγχύσεων, άγνοιας και παραγνώσεων, με τις οποίες είναι χρεωμένοι πιστοί και άπιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: